Vin ramme til bryllup

Hvor meget vin til bryllup

At planlægge et bryllup er en stor opgave, der indebærer mange beslutninger – og en af de vigtige er at beregne mængden af drikkevarer. Det er afgørende for festens succes at dine gæster har rigeligt at drikke, men du vil heller ikke ende med uoverkommelige mængder rester. I denne guide vil jeg hjælpe dig med at navigere i drikkevareplanlægningen for dit bryllup, så du kan sikre, at hverken flasker eller stemning løber tør.

Mængdeangivelser per Person

Først og fremmest, lad os se på, hvad du kan forvente, at dine gæster vil konsumere gennem hele festen:

 • Velkomstdrink: Beregn 1 til 1½ glas per person. En brusende mousserende vin er en populær og festlig måde at byde dine gæster velkommen på.
 • Hvidvin til forretten: To glas per person, svarende til omkring 1/3 af en flaske, er en god tommelfingerregel.
 • Rødvin til hovedretten: Forvent 4-5 glas per person, hvilket svarer til 3/4 til en hel flaske.
 • Dessertvin: Et glas per person er standard, men da ikke alle drikker dessertvin, kan du regne med 7-8 personer per flaske.
 • Øl og sodavand: Til fest og dans, regn med 3 øl og 3 sodavand per gæst gennem natten.

  Disse mængder er vejledende og bør tilpasses baseret på dine gæster og bryllupsstil.

  Faktorer der Påvirker Mængden

  Når du planlægger, er der flere faktorer at overveje:

  • Gæsternes alder og køn: Generelt kan mænd have en tendens til at drikke mere end kvinder, men dette kan variere meget fra fest til fest.
  • Årstiden: I varmere måneder kan gæsterne tendere til at drikke mere hvidvin, mousserende vin og vand.
  • Festens varighed: Jo længere din fest varer, desto mere vil folk drikke. Hav en god idé om, hvor mange timer du forventer festen skal strække sig over.
  • Variation af drikkevarer: Udover vin, øl og sodavand, overvej om du vil servere spiritus eller specielle cocktails.
  • Hjemrejse eller overnatning: Hvis gæsterne skal køre hjem, kan det påvirke hvor meget de vælger at drikke. Omvendt, hvis de overnatter, kan de være mere tilbøjelige til at drikke mere.

   Afsluttende Tips

   Mens ovenstående vejledning giver en god ramme, er det vigtigt at tilpasse planen til dit specifikke bryllup. Kender du dine gæster godt, kan det være nemmere at forudsige deres drikkevaner. Det kan også være en god idé at have en buffer – køb lidt mere end du tror er nødvendigt, især hvis du kan returnere uåbnede flasker.

   Endelig, husk at fejringen handler om mere end bare drikkevarer. Mens en velplanlagt drikkevaremenu helt sikkert kan bidrage til en mindeværdig aften, er det samværet, kærligheden og festlighederne, der virkelig tæller. Så her er til en vidunderlig og uforglemmelig bryllupsdag!

   Bevar Mindet: Brug en Vinprop Ramme

   En sjov og mindeværdig idé til dit bryllup er at bruge en vinprop ramme. Det er en kreativ måde at gemme minderne fra aftenens vine på. Gæsterne kan skrive en lille hilsen eller deres navn på hver prop, før de placeres i rammen. Dette bliver ikke kun en sjov aktivitet under festen, men også en unik og personlig dekoration til dit hjem efter brylluppet. En vinprop ramme holder minderne levende på en både dekorativ og meningsfuld måde.

   Tilbage til blog